RPT.

Voorbereiding RPT

Oefeningen voor de risicoperceptietest

Stap 1: Leer over de risico's

Wij vertellen u alles wat u moet weten over de risicoperceptietest: de meest voorkomende risico’s, hoe het werkt afhankelijk van het testcentrum, en advies van de examinatoren.

Stap 2: Test uw kennis

We hebben een videotraining samengesteld met eenvoudige, realistische oefeningen voor de risicoperceptietest. U kunt ook alleen met dit pakket leren!

INHOUDSOPGAVE

1. De meest voorkomende risicosituaties

cruise-control

U rijdt te snel.

U haalt een fiets in.

Er staat een auto geparkeerd voor een zebrapad. Hierdoor kunt u niet zien of er iemand oversteekt.

Er staat een vrachtwagen geparkeerd voor een voorrangsbord. Daardoor kunt u niet zien of er iemand van rechts komt.

Er komt een vuilniswagen op u af. Een vuilnisman kan erachter staan (u kunt hem niet zien).

2. Oefeningen Risicoperceptietest

Of u de test nu aflegt bij Autosécurité, AIBV of een ander testcentrum, onze voorbereidingsmethoden zijn universeel en zullen u perfect voorbereiden op elke test.

Klik direct op de risico’s die in de video’s verschijnen of beantwoord een meerkeuzevraag aan het einde van de video.

We hebben meer dan 100 echte verkeerssituaties op video vastgelegd.

Met onze training kunt u zoveel oefenen als u wilt om zo de beste kansen te krijgen en de eerste keer te slagen voor uw examen.

TOEGANG TOT MEER DAN 100 TRAININGSVIDEO'S

Premium oefenvideo's voor de risicoperceptietest

Dankzij onze steeds groter wordende catalogus met oefeningen voor de risicoperceptietest hebt u alle kans om de test in één keer te halen.

3. Procedure per examencentrum

1. Autosécurité + S.A.

U bekijkt 5 video’s met 10 risico’s. De video’s kunnen 0, 1, 2 of 3 risico’s bevatten.

U hebt in totaal 10 klikken. Zodra er een risico verschijnt, klikt u erop.

Voor een correct geïdentificeerd risico verdient u +1 punt.

Voor een onjuist geïdentificeerd risico krijgt u -1 punt.

Als u alle klikken hebt gebruikt of alle 5 video’s hebt bekeken, eindigt de test.

Om te slagen moet u minstens 6 van de 10 punten behalen.

U kunt hier een voorbeeldvideo vinden.

U hebt recht op twee pogingen voor de risicoperceptietest. Als u voor beide tests zakt, moet u een speciale risicoperceptiecursus volgen bij een erkende rijschool. Deze cursus kost tussen de €70,00 en €150,00. En dan hebben we het er nog niet eens over dat het, afhankelijk van waar u woont, erg moeilijk kan zijn om een afspraak te maken.

Bonustip:

Klik niet meerdere keren op hetzelfde risico. Het lijkt misschien logisch, maar in het heetst van de strijd gebeurt het… en niet zo’n beetje ook. Vergeet niet dat u maar 10 klikken tot uw beschikking hebt. Als u niet gewend bent om met een computermuis te klikken en precies op een element op een scherm te richten oefen dan eerst.

2. A.I.B.V + A.C.T.

U bekijkt 5 video’s van elk 30 seconden.

Na elke video kunt u kiezen uit 4 antwoorden.

Voor een correct geïdentificeerd risico krijgt u +1 punt.

Voor een niet geïdentificeerd risico krijgt u +0 punt.

Voor een fout antwoord krijgt u -1 punt.

Net als bij Autosécurité + S.A. geldt dat als u het examen niet in twee pogingen haalt, u een cursus risicoperceptie moet volgen bij een erkende rijschool. Deze cursus kost tussen de €70,00 en €150,00. Bovendien kan het, afhankelijk van waar u woont, erg moeilijk zijn om een afspraak te maken.

4. Advies van examinatoren

blu.png

Hier hebben we wat tips en adviezen verzameld van mensen die de test al hebben gehaald. Als u ook geslaagd bent - hopelijk bij de eerste poging als u onze cursus hebt gevolgd - en nog andere tips bedenkt om uw landgenoten te helpen, horen we graag van u.

Ik slaagde niet voor het examen bij de eerste poging en was bang dat ik rijlessen zou moeten nemen na de tweede mislukte poging. Dit hielp me door met alle video's te oefenen. Ik had veel meer vertrouwen bij de tweede poging en slaagde met een 8/10.

Anoniem

Het hielp me om te oefenen met autorijden, om risico's op te zoeken en om daar goed op te letten.

Anoniem

Ik verloor een aantal klikken omdat ik de muisknop te lang ingedrukt hield. Dus ik verloor mijn eerste poging. Let dus vooral op dat je niet te lang of twee keer klikt (het zijn ook niet de beste computermuizen).

Anoniem

Ik begon meteen bij mijn eerste poging en had pas door dat ik raar zat te doen toen de video's al bezig waren. Omdat je geen pauze kunt nemen, was het volledig afleidend. Je moet comfortabel gaan zitten en je stoel verstellen voordat je begint.

Anoniem

Mijn eerste klik mislukte omdat ik de snelheid van de muis verkeerd inschatte. Ik raad je aan om met de muis op het scherm te klikken om een beter idee te krijgen.

Anoniem

U denkt vast dat ik dom ben, maar ik dacht dat u de video's meerdere keren kon bekijken... Vergeet niet dat de video's maar één keer afspelen. Het verpestte mijn eerste poging 🙁

Anoniem

Ik was ontzettend zenuwachtig en had alleen contant geld bij me, omdat ik niet wist dat je alleen met een kaart kon betalen. Ik moest een heel weekend wachten tot het centrum weer open was, het leek ongelooflijk lang. Vergeet je bankkaart niet.

Anoniem

Kunt u nog iets bedenken dat anderen zou kunnen helpen?

SLAAG VOOR UW TEST

Gratis oefeningen

Gebruik onze gratis oefeningen voor de risicoperceptietest (rijbewijs B) om u gratis op de test voor te bereiden.

Risicoperceptie

Onze videotraining biedt u een leermethode die sterk lijkt op de echte test. Het helpt u als geen andere methode om uw risicoperceptie te verhogen.

Samen staan we sterk

Ons motto. Wij vertrouwen op de feedback van testkandidaten om onze leerinhoud voortdurend te verbeteren.